Tatran Prešov - HCM Constanta 33:25 v 1. zápase osemfinále PVP mužov

15.02.2009 Celý región

Prešov 15. februára (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v prvom zápase osemfinále PVP na domácej palubovke nad rumunským tímom HCM Constanta 33:25
Zverenci trénera Rastislava Trtíka si tak vytvorili sľubnú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe 22. februára v meste ležiacom pri Čiernom mori.
Prešovčanom v domácom dueli s Constantou chýbali zranení Tumidalský a Kozlov, nedávni chrípkoví maródi Pekár s Marušákom nakoniec nastúpili. Ani hostia nepricestovali na Slovensko v najsilnejšom zložení, chýbal im ich najskúsenejší hráč český reprezentant Petr Hajtmánek. Pred začiatkom duelu si aktéri i fanúšikovia minútou ticha uctili pamiatku zavraždeného rumunského hádzanára Maria Cozmu.

osemfinále PVP, prvý zápas:
Tatran Prešov - HCM Constanta 33:25 (19:12)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Meluš - Mazúr, Marušák, T. Mažár 4, Huňady 8/2, Michal Urban 6, Géci 2, Pekár 7, Fuňak, Radčenko 4, Mekéci 2, Dudáš - najviac gólov HCM: Adzič 5, Toma 5, Pavlovič 4. Rozhodovali: L. Solodko, A. Solodko (obaja Poľ. )
vylúčení: 3:8
sedemmetrové hody: 4/2 - 3/2
1560 divákov (vypredané)

Tatran začal zápas v bránke s už uzdraveným Krupom. Od začiatku to bol boj o každú loptu. Hostia viedli len raz, keď sa v 2. minúte ujali vedenia, no v zostávajúcom priebehu prvého polčasu mali vždy gólovo navrch Slováci. Zeleno-bieli viedli neskôr 4:2, potom 7:3 a dokonca aj o 5 gólov, v 15. minúte 9:4. S pribúdajúcimi minútami náskok Tatrana ešte narastal. V 29. minúte bolo stretnutie asi na 10 minút prerušené. Temperamentní fanúšikovia hostí zareagovali na vylúčenie trénera Constanty Zorana Kurteša "po svojom". Na ihrisku sa objavila aj platová fľaša, ktorá vyletela z ich sektora a zasahovať musela aj polícia. Po tomto incidente už gól do konca polčasu nepadol. A tak prvé dejstvo vyhrali Šarišania o 7 gólov. Po výmene strán hlavne v úvodných minútach Tatran upustil od hry, ktorá slávila úspech do prestávky. Hostia sa začali Prešovčanom postupne približovať. Domáci robili chyby hlavne v rozohrávke a v útoku. Dve minúty pred koncom sa dotiahli na rozdiel 5 gólov - 30:25. Avšak záver zvládli Slováci bravúrne, keď pridali ďalšie dva góly a zvýšili svoj náskok na 32:25. V hektických posledných 40 sekundách hádzal hosťujúci Sabou sedmičku, v domácej bránke sa objavil nečakane Meluš, ktorý ju zneškondil a z následného protiútoku ešte stihol pridať gól Huňady. Majster tak pôjde do odvety 22. februára o 10.30 v Constante s osemgólovým náskokom.

Rastislav Trtík, tréner Tatrana: "Chceli sme mať súpera 60 minút pod kontrolou a až na malé výnimky sa nám to podarilo. Dokázali sme sa vyrovnať s absenciou opôr, aj keď neprítomnosť Tumidalského a Kozlova je vždy vidieť. Napriek tomu musím povedať, že sme mali aj rezervy a to hlavne v premieňaní šancí. Nedali sme dve sedmičky, čo sa nám mohlo aj vypomstiť. Pred odvetou v Constante je všetko otvorené, no my si ideme do Rumunska vybojovať postup do štvrťfinále. "
Zoran Kurteš, tréner Constanty: "Prešov vyhral úplne zaslúžene, hral výborne v obrane i útoku. Za zmienku stojí výkon reprezentanta Pekára a režisérske schopnosti Radčenka. My sem hrali zle, dvakrát sme mali veľkú šancu otočiť zápas, no nevyužili sme ju. Smerom dopredu sme urobili 25 chýb, čo je veľmi veľa. Rozhodcov radšej hodnotiť nebudem. Pred odvetou u nás vidím 80-percent šaní pre Prešov, zvyšných pre nás. "
 

Vyberte región